Laden Evenementen

Eén van de ingediende initiatieven bij ons Regionaal Investeringsfonds is het project Slimme Mobiliteit Culemborg. In de tweede ronde van 2017 mocht dit initiatief rekenen op een bijdrage uit het fonds. Het doel is om slimme elektrische mobiliteit te implementeren en continue te verbeteren d.m.v. een openbare parkeerplaats met energie-opwekking, laadplein en elektrische deelauto’s. Dit project loopt uitstekend: de eerste Belevingsdag Elektrisch Rijden is een feit!

 

Rijbewijs mee!
De startlocatie is op de parkeerplaats aan de Hendrik Marsmanweg, naast het gebouw van ELK-welzijn. Op deze locatie zijn vergevorderde plannen voor het eerste met zonnepanelen overdekte elektrische laadplein in Culemborg. Wethouder Joost Reus zal de belevingsdag om 11.00 uur openen. Daarna kan het beleven beginnen. Neem je rijbewijs mee als je ook een elektrisch ritje wilt maken! Kom lopend of op de fiets naar de parkeerplaats en reserveer van tevoren een tijdstip naar keuze op: cooperatieauto.nl/belevingsdag.

 

Impuls geven aan elektrisch rijden in Culemborg
Het ontwikkelteam wil elektrisch rijden in Culemborg een sterke impuls geven. Wat elektrisch rijden betekent, kan het beste worden overgebracht door mensen het zélf te laten beleven; vandaar het idee van de belevingsdag. Verder bruist het team van de ideeën en plannen om het voor alle automobilisten aantrekkelijk te maken om binnen afzienbare tijd in een e-auto te rijden.

 

Doelstelling gemeente Culemborg: 1.500 e-auto’s in 2026
De gemeente Culemborg heeft als groene doelstelling om over 8 jaar al 1500 e-auto’s te hebben rijden, dus het wordt hoog tijd om nu samen aan de slag te gaan. Het ontwikkelteam werkt daarin samen met een aantal netwerkpartners. Een van die partners is Visscher2Go die ook op de belevingsdag aanwezig zal zijn met een aantal elektrische deelauto’s.

Op 7 juli staan er verschillende elektrische auto’s klaar voor de start en kun je vragen aan de bijrijders en aan het ontwikkelteam stellen.

 

Deel dit artikel, kies je platform!