NIEUWS

Eerste Nationale Kersenparty groot succes!

De allereerste Nationale Kersenparty in FruitDelta Rivierenland had op geen beter moment kunnen plaatsvinden:  op 23 juni,  tijdens een prachtige zomeravond. Gemeente Tiel beet als eerste gastgemeente het spits af en het decor was de St. Maartenskerk. Het exclusieve, zakelijke netwerkevenement kon rekenen op meer dan 250 gasten.

Over de Nationale Kersenparty
De Nationale Kersenparty is een jaarlijks terugkerend evenement zonder winstoogmerk. Het biedt ondernemers een platform om de verbinding op te zoeken met het regionale, provinciale en nationale netwerk waarmee de regionale ambities, ontwikkelingen en innovaties van Fruitdelta Rivierenland worden gedeeld. Het evenement zal voortaan altijd plaatsvinden op de voorlaatste vrijdag van juni in één van de Rivierenlandse gemeenten. Tijdens deze eerste kersenparty namen de gasten deel aan een inspirerend programma, omlijst met een preuvenement van smaakvolle streekproducten. De party heeft nu al een grote aantrekkingskracht: naast veel ondernemers uit de regio, waren ook regionale bestuurders, Europarlementariër Esther de Lange, Tweede Kamerlid van de VVD Remco Dijkstra en gedeputeerde Jan Jakob van Dijk van Provincie Gelderland aanwezig.

Kennismaking met FruitDelta Rivierenland
Hans Beenakker heette de gasten tijdens het inhoudelijke programma welkom. Naast burgemeester van Tiel is hij ook voorzitter van Regio Rivierenland en voorzitter Economic Board FruitDelta Rivierenland. Hans vertelde aan de hand van een matroesjka (een holle houten pop die onderdeel is van een reeks steeds kleinere in elkaar passende poppen), ondersteund door Flipje, hoe de tien gemeenten samen Regio Rivierenland vormen en hoe Regio Rivierenland als overheid onderdeel uitmaakt van FruitDelta Rivierenland. Daarin werken overheid, ondernemers, onderwijs, onderzoek en ondernemende organisaties samen. Vervolgens gingen Hans en Flipje door met opschalen: FruitDelta Rivierenland opereert ook binnen de Gelderse Corridor en daarmee op provinciaal, nationaal en Europees niveau. Zo steekt het in elkaar!

Gespreksleider Sylvia Koster  van de gemeente Zaltbommel vroeg een aantal aanwezigen vervolgens om te reflecteren op de Kersenparty. Deze personen vertegenwoordigden het Rode Kruis, RBT Rivierenland, Provincie Gelderland, Europarlement en  de Economic Board van FruitDelta Rivierenland.

Regionale streekproducten in de schijnwerpers
Regionale restaurants en streekproducenten boden een exclusief preuvenement aan. Ook landwinkels presenteerden hun producten in een eigen ‘straat’ op het evenement. Zo genoten de gasten van smaakvolle producten van o.a. Gasterij Os en Paard, Restaurant PrinsHeerlijk, Fruitpartners Blom, De Betuwse Krenkelaar, Natuurlijk Gruun, De Oosterling, Betuws Wijndomein, Restaurant Bij Casper, World of Chocolate, Catering Huibers, de Betuwse Fruitshop, Slot Loevestein, Het Korenbeursplein, Restaurant Old Skool en Bakkerij van Ooijen.

Veiling kunstobject voor het Rode Kruis
Als klap op de vuurpijl trad televisiepresentator (en inwoner van de gemeente West Maas en Waal) Jochem van Gelder als veilingmeester op.  Hij veilde de kersensculptuur ‘Sweet Heart’ van kunstenaar Lothar Vigelandzoon, die in de gemeente Tiel woont. Het werk van deze kunstenaar is wereldwijd gewild en is onder meer verscheept naar kopers in Parijs, Singapore en New York. Omdat Lothar het Rode Kruis een warm hart toedraagt, wordt de opbrengst van deze kers geschonken aan dit goede doel. De sculptuur is geveild voor het prachtige bedrag van € 5.400,00

Wij kijken uit naar de volgende Kersenparty in 2018!

Kijk voor meer informatie, de foto’s en video’s op www.nationalekersenparty.nl