NIEUWS

DHL bouwt grootse Nederlandse e-commerce sorteercentrum in Zaltbommel


DHL Parcel heeft voor regio FruitDelta Rivierenland gekozen voor de vestiging van zijn grootste Nederlandse e-commerce sorteercentrum. Bedrijventerrein ‘De Wildeman’ in Zaltbommel aan de A2 wordt de locatie van dit sorteercentrum. De bouw van het sorteercentrum op het 90.000 m2 grote perceel begint deze maand en is naar verwachting in de herfst van 2019 afgerond. Met de bouw creëert DHL zo’n 350 banen. Een geweldige boost voor onze regionale werkgelegenheid!

Centrale hub
Het sorteercentrum gaat dienen als een van de centrale hubs waarin zowel binnenlandse zendingen als die van internationale webshops uit landen als Duitsland, Amerika en China rechtstreeks kunnen worden afgevoerd naar 150 depots verspreid over Nederland. Dagelijks kunnen in Zaltbommel straks een half miljoen pakketten worden verwerkt. Met de bouw van dit grootste sorteercentrum is een investering gemoeid van 84 miljoen euro.

Bewuste keuze voor duurzaamheid
Bedrijventerrein De Wildeman is een duurzaam bedrijventerrein. DHL heeft hier bewust voor gekozen omdat dit aansluit bij zijn ambitieuze milieudoelstellingen. Het sorteercentrum gaat voldoen aan het BREEAM-duurzaamheidskeurmerk ‘outstanding’ en wordt het eerste dat volledig gasloos is. Het gebouw wordt uitgerust met voldoende zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn qua stroom, ook voor het opladen van elektrische bestelauto’s en vrachtwagens.

Alles over vestiging in Regio FruitDelta Rivierenland
Regio FruitDelta Rivierenland biedt volop ruimte voor ontwikkeling. En ook onze uitstekende centrale ligging aan de belangrijke vervoersassen A2 en A15 maakt ons een aantrekkelijke vestigingsregio. Multinationals, maar ook het MKB, hebben de keuze uit diverse bedrijvencentra en worden hierbij professioneel begeleid door het Regionaal Acquisitiepunt (RAP) Rivierenland. Bel met telefoonnummer 088 73 30 100 of kijk op http://logistic-hotspot.nl/vestiging-lhr/.