Met de veiling van de eerste kistjes Betuwse kersen is vrijdag 22 mei het officiële startschot gegeven voor het Betuws kersenseizoen. Kersenteler Aart Blom veilde bij Streeckerij de Betuwe in Wadenoijen de eerste kistjes voor 12.000 euro. De opbrengst is bestemd voor een goed doel.

 

Veiling eerste kistjes Betuwse kersen

Dit jaar werd een oude traditie weer eer aan gedaan, vergelijkbaar met het traditionele eerste vaatje Hollandse Nieuwe in Scheveningen. Het eerste kistje kersen leverde een bedrag op van € 3000,- en ging naar dhr. Gerrit van Leeuwen, die het hoogste bod uit bracht. Daarna werden nog enkele kistjes geveild. De opbrengst van alle kistjes was in totaal € 12.000,-

 

Goed doel

Dit bedrag komt geheel ten goede aan de Stichting Tess. Deze stichting zamelt geldt in voor kinderen met een beperking van 4 t/m 18 jaar voor dolfijnondersteunende therapie bij Curaçao Dolphin Therapy & Research Center (CDTC). Het CDTC biedt een uniek en effectief behandelingsprogramma in een Caribische setting. Dhr. Hans Vermeulen, penningmeester van Stichtind Tess: “De afgelopen twee jaren is er door corona een lange wachtlijst ontstaan. Wij zijn erg blij met dit grote bedrag en kunnen nu weer extra kinderen helpen. Erg veel dank daarvoor”.

 

Hagelbuien in mei

Een mooie aftrap van het Betuwse kersenseizoen, die veel belovend is voor de aankomende twee maanden. Aart Blom: “De nachtvorst in april heeft bij ons weinig problemen opgeleverd. Daarentegen hebben de hagelbuien van vorige week wel voor enige schade gezorgd. Aan één kant van onze boomgaard zijn kersen geraakt, maar ik denk dat dit nog wel gaat vergroeien. Gelukkig hadden we een groot deel van de boomgaard al wel overkapt, anders had het er slecht uitgezien. Ik verwacht een goed kersenseizoen.”