NIEUWS

Campagne voor Oost-Nederland op stoom

8 maart 2021 – Op 4 maart presenteerden politieke partijen de Akte van Oost om zich sterk te maken voor Oost-Nederland. Ook presenteren kandidaat Kamerleden zich op de website Nederland Slim Benutten voor al uw vragen aan politiek Nederland. Het krachtige economische ecosysteem is onderbouwd met het rapport Kracht van Oost 2.0 en deze is aangeboden aan minister van Economische Zaken Bas van ’t Wout.

Akte van Oost voor politiek Den Haag
Kandidaat-Kamerleden uit Oost-Nederland van negen politieke partijen presenteren gezamenlijk De Akte van Oost. Zij verklaren zich in te zetten voor de economie van Oost-Nederland en voor belangrijke thema’s als wonen, bereikbaarheid, mkb- en familiebedrijven, landbouw en natuur, de energietransitie en de inzet van nieuwe technologie. Het is voor het eerst dat een brede vertegenwoordiging van kandidaat-Kamerleden in aanloop naar de verkiezingen een dergelijke regionale verklaring presenteert. De kandidaat-Kamerleden die meedoen zijn van de partijen CDA, CU, D66, GL, PvdA, SGP, SP, Volt en VVD. Bekijk hier de akte van Oost.

Maak kennis met kandidaat Kamerleden om uw vraag verder te brengen
Kandidaat Tweede Kamerleden uit Oost-Nederland presenteren zich op Nederland Slim benutten. Helaas zijn er geen kandidaten uit regio FruitDelta Rivierenland, dus voor Haagse lobby moeten wij het de komende jaren hebben van relaties over onze grenzen heen. Als hier door de verkiezingen toch nog verandering in komt, horen wij dit graag. Meer informatie is te vinden op de website Nederland Slim Benutten.

Webcast Kracht van Oost, hoe werkt het economisch ecosysteem?
Op 4 maart 2021 organiseerden provincies Gelderland en Overijssel de webcast ‘Kracht van Oost’, waarin men op zoek ging naar het antwoord! Nederland staat namelijk voor belangrijke maatschappelijke opgaven. Veel innovatieve oplossingen voor deze opgaven worden ontwikkeld in Oost-Nederland. Laten we gebruik maken van de Kracht van Oost om Nederland slim te benutten. Tijdens de webcast bespraken interessante gasten het onderzoek ‘Kracht van Oost’ en de kansen die dit onderzoek biedt voor Nederland. In dit onderzoek heeft een multidisciplinair team wetenschappers gekeken naar de ruimtelijke samenhang van de regionale economie van Oost-Nederland als geheel. Hierbij is vooral gelet op de relaties tussen economie, ruimte en samenleving. Het onderzoek is aangeboden aan minister van Economische Zaken Bas van ’t Wout. Meer weten over de Kracht van Oost? Bekijk de webcast.