NIEUWS

‘Betuwse Open Kersendagen’ toeristische trekpleister van formaat

12 juli 2019 – Op 6 en 7 juli waren voor de vierde keer de ‘Betuwse Open Kersendagen’. Deze vonden plaats in de boomgaard d’n Kerkewaerdt, naast de afslag 31 van de A15 in Wadenoijen. De Betuwse Open Kersendagen zijn het hoogtepunt van het kersenseizoen in de regio, waarbij mensen van dichtbij kunnen zien en ervaren hoe er het in de boomgaard anno 2019 aan toegaat. Het kersenweekend krijgt elk jaar meer bekendheid en trekt inmiddels ook bezoekers uit het buitenland.

Bezoekers uit binnen- én buitenland
De Betuwse Open Kersendagen zijn een toeristische trekpleister van formaat aan het worden. Het evenement trok rond de 10.000 bezoekers. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Uit het hele land kwamen bezoekers kersen plukken. Maar ook buitenlandse bezoekers – vooral Chinese toeristen – genoten van het fruitfeest en de overheerlijke kersen uit de Fruitdelta.

Programma vol optredens
Carla Kreuk, wethouder Recreatie & Toerisme en Aart Blom (kersenteler Betuwe Kers), verzorgden de feestelijke opening. Daarbij werden zij vergezeld door Flipje en de kersenprinsessen Kimberly en Nathalie (zie foto). Diverse artiesten traden op, zoals zangkoor De Zeesterren, De Vrolijke Diva’s, Ronald Berkt, Country Sisters, de Partybeukers, zangkoor Fruitig Geflipt, dweilorkest De Eigenheimers en Harmonie Soelen. Met het optreden van De Dikdakkers ging het dak eraf toen kinderen mochten meespringen en -dansen. Accordeonist Reint van Dijk was eveneens goed op dreef en maakte het kersenfeest helemaal compleet met oud-Hollandse liederen.

Kersenbeleving
Het leven in de boomgaard beleef je natuurlijk het beste als je zélf tussen de kersenbomen staat. En dat kon. De gewilde Kersen-Express reed de bezoekers rond door de boomgaard van de familie Blom en zij kregen uitleg over de kersenteelt. Natuurlijk konden mensen uitgebreid de kersen proeven en keuren. Ook het zelf kersen plukken viel erg in de smaak. Daarnaast waren er een gevarieerde streekmarkt, oude ambachten en allerlei andere fruitgerelateerde activiteiten.

Weerman Piet Paulusma
Piet Paulusma was live aanwezig vanuit de boomgaard om zijn Piets Weer op SBS6 te verzorgen. Daarbij liet hij televisiekijkend Nederland prachtige sfeerbeelden van de kersenboomgaard zien en zette hij onze fruitige regio landelijk in het schijnwerpers. Hierin kwam ook de ambitie aan de orde om een streekbelevingsattractie te ontwikkelen: Streeckerij de Betuwe.

Bekijk hier de uitzending >>

Lees ook:


Foto’s: Iris Spaink