NIEUWS

Betuwse kersen gaan het land in

Rivierenland –De kersenverkoop bij boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen is volop aan de gang én de eerste ladingen kersen zijn inmiddels ook bij de supermarkten aangekomen, zoals Hoogvliet en DekaMarkt. Niet alleen in de Betuwe, maar ook in de rest van Nederland kan nu genieten van de echte Betuwse kersen. Tegelijkertijd gaat de winactie van Betuwe Kers van start. Deelnemers aan de winactie maken kans op een hotelarrangement bij Van der Valk Hotel Tiel.

Om de regio én het Betuwse streekproduct bij de consumenten meer onder de aandacht te brengen, worden de kersen de aankomende weken gepromoot bij diverse supermarkten. De promotie wordt ondersteund met een vijftal prachtige prijzen. Betuwe Kers verloot vijf hotelarrangementen bij Van der Valk Hotel Tiel ter waarde van €150,-. Dit arrangement bestaat uit:
• Eén overnachting, inclusief driegangen keuzediner en ontbijt bij Van der Valk Hotel Tiel
• Twee toegangskaarten voor het Flipje & Streekmuseum in Tiel

Hoe werkt het?
Consumenten kunnen kans maken op de prijs door op de website van de Betuwe Kers de actiecode in te voeren die op de wedstrijdkaart staat. Normaal gesproken ontvangen de winnaars hun prijs tijdens het Fruitcorso in september in Tiel, waar zij vervolgens ook gratis toegangskaarten voor krijgen. Vanwege het coronavirus zal het Fruitcorso 2020 echter niet doorgaan, waardoor de uitreiking van de prijs op een ander moment zal plaats vinden.

Kersen kopen in de Betuwe
Ook bezoekers die hun kersen kopen bij boomgaard d’n Kerkewaerdt in Wadenoijen kunnen meedoen aan de winactie. Naast kersen wordt hier ook ander zacht fruit en diverse streekproducten verkocht. Daarnaast kunnen zij een kijkje nemen in de boomgaard of zélf uw kersen plukken. Dit laatste is dagelijks mogelijk van 9.00 tot 19.00 uur. De kersenwinkel is elke dag geopend van 9.00 tot 20.00 uur.

Andere plekken waar de kersen worden verkocht in de Betuwe zijn: Van der Valk Hotel Tiel, de Fruitkar én de souvenirwinkel. De twee laatstgenoemde zitten in de binnenstad van Tiel. Ook hier maken klanten bij aankoop van een bakje kersen kans op het hotelarrangement van der Valk Hotel Tiel.

Locatie
Boomgaard D’n Kerkewaerdt, Goed bereikbaar via rijksweg A15, afslag 31 Wadenoijen
Adres: T-splitsing Overlaat/Lingedijk 129A, 4014 ME Wadenoijen
Voor meer informatie kijk op: www.betuwekers.nl

Fruitbelevingspark Streeckerij De Betuwe
Naast de kersenverkoop bij boomgaard d’n Kerkewaerdt  heeft kersenteler Aart Blom van Betuwe Kers B.V. plannen om een recreatief fruitbelevingspark te openen rond fruit en andere streekproducten.  Voor het doen van een haalbaarheidsonderzoek kreeg Aart Blom in 2019 een bijdrage vanuit het Regionaal Investeringsfonds.