NIEUWS

Bestuurders FruitDelta Rivierenland lopen Prinsjesestafette

28 augustus 2018 – Van 10 t/m 13 september vindt de Prinsjesestafette plaats. Letterlijk in aanloop naar Prinsjesdag, op de 3e dinsdag van september. Provincie Gelderland organiseert deze wandelestafette om Gelderland extra onder de aandacht te brengen in Den Haag. De totale route loopt van Nijmegen naar Den Haag en een groot deel daarvan beslaat FruitDelta Rivierenland. In wisselende samenstelling lopen burgemeesters en wethouders samen met andere enthousiaste wandelaars in estafette naar Den Haag. Daarbij dragen zij de Gelderse vlag steeds over. Bestuurders van FruitDelta Rivierenland zijn trots om deel uit te maken van deze estafette.

Etappes door FruitDelta Rivierenland
De wandeling is onderdeel van het Prinsjesfestival 2018 met Gelderland als organisator. De tocht bestaat uit lange afstandspaden in etappes van 30 kilometer. Op maandag 10 september wandelen de bestuurders van FruitDelta Rivierenland van Zetten tot Ochtend en van Ochten tot Tiel. Op dinsdag 11 september staan de etappes Tiel-Geldermalsen en Geldermalsen-Leerdam op het programma. Op woensdag en donderdag nemen de bestuurders van de gemeenten tot Den Haag het stokje over.

Slotspektakel in Den Haag: iedereen is welkom!
Burgemeester Bruls van Nijmegen geeft op maandag 10 september het startschot van de estafette. De stoet wandelaars gaat uiteindelijk door de binnenstad van Den Haag over Lange Poten, dat voor de gelegenheid is omgedoopt tot Via Gladiola. Om 14.30 uur vindt op het Plein het slotspektakel plaats. Hier onthaalt burgemeester Krikke de wandelaars. Iedereen is van harte welkom om deze unieke gebeurtenis mee te beleven!