NIEUWS

Publieksprijs: Beste Cider van Nederland komt uit FruitDelta Rivierenland!


26 september 2018 – De Betuwse Krenkelaar van De Fruitmotor heeft de publieksprijs ontvangen voor Beste Cider van Nederland. Deze ciderwedstrijd werd medio september gehouden op initiatief van Platform Foodlog Live. ‘Betuwse Krenkelaar’ is een project dat wordt gesteund door ons Regionaal Investeringsfonds. En het gaat als een speer!

Henri Holster (De Fruitmotor), Diederik Beker (Betuws Wijndomein) en Hilde Engels (De Fruitmotor)

Waardering door publiek en vakjury
Tijdens de eerste ciderwedstrijd van Nederland in Breukelen haalden maar liefst elf verschillende appelciders de finale. Het publiek vond de appelcider uit de Fruitdelta de enige echte kampioen. Zij proefden blind en oordeelden: de cider heeft een toegankelijke, milde appelsmaak en mooie mousse die hem uitstekend geschikt maakt als feestelijk aperitief. Ook was er een onafhankelijke vakjury, bestaande uit culinair journalist Felix Wilbrink, wijnexpert Geurt van Rennes, bierexpert Puck Kerkhoven, ciderkenner Mark van der Veek en hospitality-expert Ailko Faber. Zij waardeerden Betuwse Krenkelaar met een derde plaats.

Gesteund door Regionaal Investeringsfonds
De Fruitmotor ontving een bijdrage uit ons Regionaal Investeringsfonds omdat zij ervoor zorgt dat fruit met een vlekje of een plekje niet verloren gaat. De Fruitmotor verwaardt het zogenaamde industriefruit door dit in de regio zelf te verwerken en de producten in coöperatief verband te verkopen. Dat levert innovatieve, eerlijke en lekkere streekproducten op, wat de regio op economisch, sociaal en ecologisch vlak versterkt. De extra inkomsten die de streekproducten opleveren, herinvesteren de fruittelers in hun bedrijf. Diederik Beker van Betuws Wijndomein maakt De Krenkelaar.

Verduurzamen
Daarnaast stelt De Fruitmotor zich als sociale onderneming tot doel om telers te helpen verduurzamen door bloemranden en bijenhagen aan te planten. Dit verbetert de natuurlijke omgeving van de wilde bij en andere verstuivers. En hoe meer verstuiving, hoe beter de groente- en fruitopbrengst!

Wij zijn trots op dit prachtproduct uit de Fruitdelta en proosten op de eerste prijs!